Energielabel woning

Uw EPA-label eenvoudig en vakkundig geregeld door een gecertificeerd Energielabel adviseur.

Vanaf € 220,- een energielabel? Vraag een energielabel op tijd aan voor uw verkoop of verhuur woning. Vul onderstaand uw postcode en huisnummer in en u krijgt een vrijblijvende offerte.

Energielabel

EPA-label afgeven voor bestaande woningen

EPA staat voor Energie Prestatie Advies.

Voor verkoop, verhuur of een verduurzamingshypotheek van een woning is een energielabel verplicht.

Ter voorbereiding van het huisbezoek vragen wij u altijd de nodige documenten klaar te leggen. 

Lukt dit niet, omdat er geen tekeningen/vergunningen of facturen meer aanwezig zijn?  Geen zorgen we kunnen nog steeds een EPA label afgeven. Wij vragen alle beschikbare documenten op bij het bouwarchief of gemeente.  Aan het opvragen van bouwtekeningen kunnen kosten verbonden zijn.

Wat kost een energielabel voor een woning?

Verduurzamen

VERDUURZAMINGSLENING OF HYPOTHEEK

Verduurzamen een goede investering

Op dit moment is het verduurzamen van een woning een goede investering. Uw huis wordt comfortabeler. De energiekosten worden minder en uw huis stijgt in waarde.

Wilt u een EPA-label ten behoeve van een verduurzamingslening?

Nadat het energielabel is opgesteld kunnen we verschillende scenario’s aan verbeteringen invoeren. Daarmee heeft u snel een overzicht in opties. Binnen 2 jaar na afgifte van het energielabel kunnen deze verbeteringen in het eerder afgegeven energielabel worden aangepast tegen een vergoeding van 60 euro excl. btw. (Na 2 jaar zal er een nieuw huisbezoek nodig zijn).

Huurwoning

Puntentelling (WoningWaarderingsStelsel)

UW WONING VERHUREN

WWS staat voor WoningWaarderingsStelsel. Iedere sociale huurwoning krijgt WWS-punten. Deze punten worden toegekend voor de grootte van de woning, het aantal kamers, energiezuinigheid, maar ook de kwaliteit en het comfort van de woning. Met dit puntenstelsel wordt de maximale huurprijs van de woning bepaald.

Verhuurders van woningen met meer dan 141-WWS-punten mogen nu zelf de huurprijs van de woning bepalen. Echter, het WWS wordt vanaf 2024 doorgetrokken naar 187-punten. Wilt u WWS-puntentelling laten maken, neem dan contact op. Een dergelijke puntentelling kan EPA-label voor u maken vanaf EUR 100,- excl. BTW (per woning).

Compleet verkooppakket

Energielabel, fotografie en 2D plattegrond

Bespaar kosten voor het op laten maken van het energielabel en maak gebruik van het complete verkooppakket. U heeft dan echt alles wat u nodig hebt om uw woning te kunnen verkopen.

U heeft de keuze uit 2 pakketten:

  Beste prijspakket ad. EUR 499,- excl. BTW: 

  • Energielabel
  • 25 foto’s van uw woning
  • 2D Plattegrond

  Meeste voordeelpakket ad. EUR 650,- excl. BTW:

  • Energielabel
  • 25 foto’s van uw woning
  • 2D Plattegrond
  • Schriftelijk stylingadvies omtrent de beste presentatie van uw woning